Het Brei en Haak Cafe is een interactieve plaats waar bezoekers  kennis kunnen maken met andere handwerk liefhebbers. Leer over elkaars technieken, doe inspiratie op en wissel leuke contacten uit. Er zijn non-stop workshops waarbij iedereen kan aanschuiven.

Blij dat ik Brei

Blij dat ik Brei is óók dit jaar weer aanwezig in het Brei & Haak Café. Zij zullen hier diverse ‘inloop-workshops’ geven.

Workshop Bezemsteelhaken – Vrijdag 29 september
Bezemsteelhaken, ook wel ‘stokhaken’ genoemd, is een heel oude techniek, waarmee je een open handwerk krijgt, zonder een ingewikkeld patroon te hoeven volgen. Je maakt lussen op een dikke stok (de ‘bezemsteel’), die je vervolgens weer in bundels aan elkaar haakt. Je kunt deze techniek later toepassen in zowel haakwerk als breiwerk!

Kosten: € 5,00 per lapje haakwerk

Workshop – Cupcakes naaldvilten – Vrijdag 29-  en Zaterdag 30 september

Op een mal in de vorm van een cupcake wordt lontwol bevestigd d.m.v. naaldvilten. Met het opnaaien van kralen en vilt wordt de cupcake verder versierd. De cupcakes zijn uiteraard niet om op te eten!
Kosten: € 5,00 per cupcake.


Borduurdiva

Lyda en Sylvia van Borduurdiva zijn twee enthousiaste gecertificeerde Broderie d’Art borduursters. Zij hebben deze techniek geleerd aan het Conservatorium van Luneville Frankrijk.

Daar hebben zij al verschillende niveau`s gehaald met diverse technieken. Omdat zij het erg leuk vinden om te borduren, en deze techniek erg zeldzaam is in Nederland kunt u bij hen terecht om deze fantastische techniek van borduren met de Lunevillenaald (tambour) te leren door middel van workshop van Broderie d`Art. De workshop duurt 1,5 uur en de kosten bedragen €15,00 p.p.
Het is ook mogelijk te kiezen om 10 minuten de Lunevillenaald te proberen, hiervoor bedragen de kosten €2,00.


Colours of Life – Stefanie van Wendel de Joode – Zaterdag 30 september

Doe mee met Macramé!
Deze hernieuwde ambachtelijke techniek is weer helemaal hip. Je maakt heel snel je DIY project. Mooie home-deco’s, tassen zijn te maken met Macramé.

Zaterdag 30 september zijn we aanwezig in het haak- en breicafé en geef ik de workshop planten(fles)hangers maken. (of een miniwandkleedje). Met een fles of pot ga je een geknoopte hanger maken waarin de diverse technieken aan bod komen.
Kosten: € 7,50 ( incl. restmaterialen)
Inschrijven: info@coloursoflife.nl

Extra materialen en het boek zijn in het Brei & Haak Café en bij Wolmarkt ( stand L01) verkrijgbaar.

De Handwerkdagen mag een gratis boek van Stefanie van Wendel de Jode weggeven!
Op Facebook wordt hier een leuke actie aangekoppeld. Houd onze social media goed in de gaten! En wie weet ben jij de gelukkige!

Stichting Early Birds

Schuif u in dit aan bij de stichting Early Birds en haak mee voor dit prachtige doel!

Speciaal voor de kindjes op de afdeling neonatologie heeft Earlybirds fotografie de earlybirdjes gelanceerd. Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes een gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen aan als een navelstreng. Hierdoor kunnen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich mee brengt. Alle earlybirdjes worden via de stichting verspreid. Het earlybirdje is niet zomaar een knuffeltje voor de kindjes. De sliertjes van de staart doen aan als de navelstreng. Kindjes zullen zich hierdoor geborgen voelen. De kindjes zullen tevens minder snel aan de draadjes trekken. Allemaal prikkels die zo worden voorkomen.