30 September was het weer zo ver, de handwerkdagen! Iedere keer kijk ik er weer ontzettend naar uit om deze geweldige beurs in Rijswijk te bezoeken.

De sfeer bij binnenkomst was al super. Het voorafgaande parkeerprobleem iets minder. (Lees: wees op tijd om een plekje te bemachtigen). Maar zodra je de vrolijke garderobedames ziet ben je alles vergeten.

Als je de beurs oploopt zie je eerst de informatiebalie met een hele aardige mevrouw die je precies uitlegt waar je heen moet. Ook was er een leuke winactie waarbij je de knopen in een pot mocht raden. Tevens worden er op de handwerkdagen super veel workshops gegeven waarvoor je je ook bij de informatiebalie kan inschrijven.

De workshops werden gegeven in een soort van koepeltenten. Heel afwisselend en gezellig georganiseerd. Voor deze ruimtes was een creatieve wedstrijd georganiseerd met diverse “zomerse projecten”. Uiteraard hebben mijn moeder en ik ook onze stem uitgebracht op de in onze ogen mooiste creatie.

Verder waren er veel fantastisch mooie ingerichte kramen volop met inspiratie. De stands aan de zijkanten van de zaal waren origineel ingericht waardoor het voor het winkelende publiek ook afwisselend was.

Er werd ook een prachtig nieuw boek gepromoot, namelijk: Once Upon a Pixel. In 1 woord: WAUW! Alle werken uit het boek waren ook tentoongesteld tijdens de beurs.

Ook voor leuke koopjes kon je weer terecht! Bij Sieraden enzo waren de bollen hooked in de aanbieding en werd er een hele leuk tas geshowd. Die moet ik natuurlijk ook maken!

Ook de kraam van Batts&Threads viel me op. Wat een prachtige garen. Die moest ik echt even voelen. De meiden achter de kraam waren trouwens ook echt super lief!

De kraam van Erato mocht niet ontbreken. Wat hebben zij een fantastische collectie met handwerkboeken! In alle soorten en maten voor ieder wat wils. Ik heb ook weer mooie boeken bij hem gescoord! Het was wel dringen geblazen, hij werd erg druk bezocht.

Tot slot liep ik nog langs een prachtig haakwerk. Boem! Ik was gelijk compleet geïnspireerd door dit prachtige project. Ik moest en zou hem even aan jullie laten zien, dus hier is ie:

Mijn buit? Willen jullie die ook zien? Ik heb het dit keer voor mijn doen vrij bescheiden gehouden hoor. Marlies van Blijhakertjes was er, dus dat boek moest ik SOWIESO meenemen! En natuurlijk goed gescoord bij Erato en ook bij Sieraden enzo. Ook marlaine had weer super lieve siliconen figuurtjes die ik echt niet kon laten liggen.

Ik hoop dat jullie weer een indruk hebben gekregen van wat er allemaal te beleven valt op de handwerkdagen, en wie weet zie ik jullie daar eens!

Liefs, Minke

Minke is blogger voor Breiclub.nl. Benieuwd naar waar zij nog meer over geschreven heeft? Zie: http://breiclub.nl/author/minke/