Annemarie's Haakblog (zaterdag)

Op zaterdag 29 september is Annemarie Benthem van Annemarie’s Haakblog de hele dag aanwezig op de Handwerkdagen in de Broodfabriek in Rijswijk.
Schuif gezellig aan bij Annemarie in het Brei- en Haakcafé en haak mee met een patroontje uit haar nieuwste boek Crochet in the City.Annemarie neemt bolletjes katoen mee, neem jij je eigen haaknaald mee?

Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Leuk als je komt!

Wij zijn Lyda en Sylvia en zijn gecertificeerde Broderie d’ Art borduursters. In deze speciale techniek van borduren geven wij workshop in verschillende niveaus.

Deze haute couture techniek hebben wij geleerd aan het conservatorium van Luneville te Frankrijk.  Broderie d’art is niet meer weg te denken uit de Haute Couture en heeft een eeuwen oude traditie. Deze techniek wordt gebruikt door Chanel, Dior, Givenchy en de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau die ontwerpen maakte met broderie d’art voor Koningin Maxima, Lady Gaga en Beyoncé met als hoogte punt de koningsblauwe jurk van Maxima in 2013.

Tijdens de beurs kunt u kennis maken door een kleine workshop te volgen van ander half uur kosten € 15,00 en zijn de gehele dag te volgen.

Met deze creatieve manier van borduren kunt u toepassen op o.a. quilts, sieraden, schilderijen en tassen.

 

Colours of Life (Vrijdag)

Stefanie van Colours of Life is op vrijdag aanwezig in het Brei & Haak Café.

Zij biedt de volgende workshops aan:

– Macramé kussen/tas        €22,50 incl. bobbiny garens

– Macramé plantenhanger  €10,-   incl. restgarens

– Macramé wandkleedje     €17,50 incl. restgarens

Tijdens de workshops kan men ook starten met de diverse macramépakketten

 

De Breimeisjes/Siets aan de Haak

Bij Akkelien van De Breimeisjes en Sietske van Siets aan de Haak kun je een armbandje komen haken. Schuif gezellig aan en ga aan de slag, voor €5,00 krijg je twee patronen en twee minibolletjes. Het is handig je eigen haaknaald mee te nemen, maar je kan er ook eentje lenen.

De Breimeisjes: debreimeisjes.blogspot.nl

DenDennis (vrijdag)

Dendennis; Nederlands bekendste mannelijke haker.

Hij is bekend van onder andere de populaire haakboeken: Prettig Gestoorde Amigurumi’s, Dendennis viert feest en Haken met Dendennis – Geluk & Vriendjes. Naast het uitgeven van haakboeken is hij ook ambassadeur van de Leprastichting, runt hij een grafische ontwerpbureau in Amsterdam en is hij getrouwd en heeft hij twee kinderen. Sinds twee jaar neemt hij voorzichtige stappen in de handwerk branche en probeert hij nieuwe technieken eigen te maken. In 2016 kwam hij met 3 leuke borduurpakketten samen met Thea Gouverneur. In 2017 heeft hij een succesvolle baby accessoire lijn gelanceerd, met G.Brouwer & Zn, genaamd: Little Woodland Adventures en begin 2018 is zijn eerste papier stencil lijn uitgekomen bij Joy!Crafts.

Op de handwerkdagen in de Broodfabriek zal hij op vrijdag 28 september veel van zijn creaties mee nemen om aan iedereen te laten zien.

Wil je zijn nieuwste creaties zien, ben je benieuwd naar zijn nieuwe boek die in november uitkomt? Of heb je altijd al eens willen weten hoe zijn papier lijn er in het echt uitziet? Kom dan zeker vrijdag even bij hem langs.

E STREA CHIKITU (de kleine ster)

Workshop: Vrij borduren

Met gebruik van wateroplosbare stift. Overige aanwezige materialen om te gebruiken: papier (wit en ruitjes), scherpe potloden, gum, zwarte fijnlijner, naalden en schaartjes.
Maak van je (eigen) tekening een mooi borduurkunst werkje. Om in lijsten op te hangen of weg te geven als uniek zelfgemaakt cadeautje.

Je maakt zelf een eenvoudige tekening of gebruikt een van de voorbeelden. Deze tekening breng je met een wateroplosbare stift over op het katoen.
Ik leer je hoe je met eenvoudige basissteekjes je tekening op het katoen tot leven brengt! Kies intuïtief je kleuren of laat je inspireren door voorbeelden. Je bent helemaal vrij en er kan dus niets mis gaan!
Borduur bijvoorbeeld een fantasiebloem of een vogeltje of een stuk fruit… Iedereen kan het! (ook leuk voor kinderen vanaf een jaar of acht)

Kosten: €5,- inclusief katoen en borduurzijde